Kék hírek, bulvár

2015.01.29. 07:06

Retteg a falu, egy veszélyes kutyával kell szembenéznie Mocsai Tamásnak

Aláírásgyűjtés indult Felsőmocsoládon egy veszélyes kutya ellen, mert szabadon kószál az utcán, és megtámadja a helyieket. Huszonöten írták alá az ívet a Kossuth és a Rákóczi utcából. Azt állítják: a kuvasz és rottweiler keverék rendszeresen bejár az udvarokba, és nekiront az embereknek.

Kovács Gábor

– A mi udvarunkba is beszaladt, rátámadt a páromra, aztán rám is. Máskor a hat hónapos kisunokám babakocsiban kint volt éppen a ház előtt, akkor is átjött a kutya, és morgott ránk – mondta egy felháborodott nagymama.
 – Sokan félnek tőle, a fiatalok csak kísérettel mernek reggel és este a buszhoz indulni. Én is iskolába mentem, de már hajnali négy órakor ott ugatott a buszmegállónál. Vasárnap is üvöltözés volt, egy 11 éves kisfiút akart megharapni, de a gyerek elfutott előle, és elcsúszott a sárban. Úgy kellett elzavarni onnan a kutyát – mondta egy 17 éves lány.A helybeliek szerint egy házaspár, egy német férfi és a magyar felesége az eb tulajdonosa. Többször szóltak nekik, hogy építsenek kennelt, de ez nem történt meg. Állítólag azt válaszolták, hogy nem jó a kutyának, ha megkötik. 

– Négy éve húzódik ez az ügy. Már jelentettük a polgármesternek, a jegyzőnek. A rendőrség is kint volt, bíróságra is jártak miatta, mert egy idős férfit úgy megmart a kutya a lábán, hogy nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. Máskor egy néniről a kabátját akarta leszedni, cibálta. Hat kistestű kutyát megölt a faluban, tyúkokat is. Az ittenieket már csitítani kell. Mi lesz, ha egy kisgyerekre támad? Meg kell várni, hogy tragédia történjen, vagy önbíráskodás lesz a vége? – kérdezte a nagymama.
Megkerestük Felsőmocsolád polgármesterét, Mocsai Tamást, aki már tudott a gondról.
– Valóban évek óta húzódó problémáról van szó, a helyzeten most megpróbálunk úrrá lenni. A körjegyzőségen keresztül felszólítottam a tulajdonost, hogy tartsa kordában a kutyáját, mert nem szerencsés, ha veszélyezteti a lakosokat, rongálja a portákat. A jogi lépéseket végig fogjuk vinni a lakosság érdekében, mindent lehetőséget kimerítünk, amit a törvény biztosít az önkormányzatnak – ígérte a volt válogatott kézilabdázó
    

Ezek is érdekelhetik