Kék hírek, bulvár

2015.02.03. 09:28

Rommá tört Lamborghini: börtönt kért az ügyészség a sofőrre

Nemcsak a rommá tört luxusautó miatt kell aggódnia annak a cseh rendszámú Lamborghini sofőrének, aki szeptember ötödikén az M7-es sztrádán 320 kilométer/órás tempóban száguldott, majd karambolozott: a kaposvári járási ügyészség ugyanis súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat ellene.

Vas András

Az autó 36 éves sofőrje, H. I. egy ismerősétől kapta kölcsön a Lamborghini Huracant, s úgy döntött, egy barátjával kipróbálják, mit tud a kocsi. Budapestről előbb Székesfehérvárra mentek, ott felhajtottak a sztrádára, ahol aztán H. I. tövig nyomta a gázt. Anyósülésen ülő társa a mobiljával folyamatosan videózott, többek között rendszeresen mutatta a kilométer órát, s így kiderült, ötször a megengedett sebesség duplájával haladtak, egyszer még 320 fölé is mentek, s ámokfutásuk közben többször közvetlen balesethelyzet alakult ki.Délután háromnegyed kettő körül hagyták maguk mögött Szegerdőt, amikor a 36 éves sofőr 307 kilométer/órás tempónál elveszítette uralmát a jármű felett. Először a bal oldali szalagkorlátnak ütközött, majd egy hídperemnek, ezt követően átvágódott a kocsi a jobb sávba, ahol ismételten a szalagkorlátnak csapódott, végül a feje tetején állt meg a vízelvezető árokban, s kigyulladt.

Mielőtt az autón felcsaptak a lángok, a sofőr a roncsok közül kihúzta társát, akinek súlyos, hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, melyekből súlyos egészségromlás marad hátra.
Az ügyészség börtönbüntetést kért a sofőrre a vádiratban. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!