Kék hírek, bulvár

2015.05.16. 09:14

Halálos motorbaleset: vádemelési javaslat a fiatalkorú ellen

A kaposvári rendőrök vádemelési javaslattal élnek a 2014 októberében Mernyénél történt halálos közúti közlekedései baleset ügyében.

Sonline

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy somogysárdi fiatalkorú ellen.A rendőrségi adatok alapján még 2014. október 12-én este a 67-es főúton, Mernye külterületén közlekedett egy somogysárdi személy motorkerékpárjával, amikor (ismeretlen okból) nem megfelelően jobbra tartva közlekedett, áttért a bal oldali, forgalmi sávba, ahol a járművével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő segéd-motorkerékpárosnak. Az ütközés következtében a motorkerékpáros fiatalember elvesztette uralmát a járműve felett, majd járművével elcsúszott és a vízelvezető árokban állt meg. A segéd-motorkerékpáros férfi járművéről leesett, s ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a somogysárdi motoros a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök a fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki és az eljárás során szabadlábon védekezett.

A hatóság az eljárást a napokban befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik