Kék hírek, bulvár

2015.05.30. 09:36

Siófoki emberölés: hárman tervelték ki a rablógyilkosságot

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást két siófoki lakos ellen, valamint rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt harmadik társuk ellen.

Sonline

Megírtuk: tavaly augusztusban siófoki otthonánál holtan találtak egy férfit, aki az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján bűncselekmény áldozata lett. A rendőrök azonnal megkezdték a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést, a tanúkutatást az elkövető azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.
– A beszerzett adatok alapján a nyomozók látókörébe került egy 36 éves siófoki férfi – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – N. Tamást a rendőrök 24 órán belül elfogták, és emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, illetve kezdeményezték előzetes letartóztatását.Az időközben felmerült információk arra utaltak, hogy a bűncselekményt N. Tamás nem egyedül követte el. A nyomozás adatai szerint társával, a 29 éves siófoki L. Norberttel együtt azt tervelték ki, hogy betörnek a sértett házába, és úgy szereznek pénzt. A bűncselekmény végrehajtásához a 28 éves kaposvári K. Ferencet hívták harmadikként segítségül. Az elkövetők hosszabb ideje figyelték a sértett mozgását, szokásait és lakóhelyét. Betörési tervüket végül elvetették és megállapodtak, hogy erőszakkal veszik el áldozatuktól a pénzét. A három gyanúsított augusztus 15-én este ült be L. Norbert autójába, mellyel Siófokra, a Mogyoró utcai ház közelébe mentek. L. Norbert az autóban várta társait, akik az éppen hazaérkező sértettet egy vascsővel bántalmazták, a nála lévő pénzt (nadrágjával együtt) elvették, majd elmenekültek a helyszínről. Nem sokkal később egyikük lakásán szétosztották az ellopott pénzt.

A nyomozók K. Ferencet és N. Tamást nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett, míg L. Norbertet bűnsegédként, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A Somogy Megyei Járásbíróság a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az eljárást befejezte, és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Somogy Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik