Kék hírek, bulvár

2015.06.25. 20:04

Felrúgta a kerékpáros lányt az iskolaigazgató

Megrovásban részesített az ügyészség egy kaposvári iskolaigazgatót a garázda viselkedése miatt. A megdöbbentő történetet egy törékeny 18 éves lánytól tudjuk, aki rendőrségi iratokkal érkezett szerkesztőségünkbe. A földre esett, miután a pedagógus belerúgott a kerékpárjába.

K. G.

– Május 29-én este 19 óra 30 perckor a Kontrássy utcában bicikliztem Kaposváron – olvasta fel a lány a felvett jegyzőkönyvből. – A Pláza felé tartottam a járdán, gurultam a kerékpárral, lent volt a lábam. Le akartam menni az úttestre, amikor azt láttam, hogy előttem két férfi halad, kissé dülöngélve. Az egyik megfordult, és kikerekedett szemmel megkérdezte: „Jó napot kívánok, kis hölgy, hát maga?” Mondtam, hogy szeretnék lemenni a bicikliútra. Azt felelte, hogy itt biztos nem, takarodjak le az útra.Szó szót követett, végül a fiatal lány elmondása szerint megkérte a férfit, hogy hagyja békén, ne kiabáljon vele, és megpróbálta kikerülni őt és barátját. A férfi azonban háttal állva hátrarúgott, beletalpalt a biciklibe. A lány ekkor elesett, felületi hámsérüléseket szenvedett a könyökén és a térdén, erről később ambuláns lapot is kapott egy orvostól.
– Megdöbbentem a történteken, hazamentem, és otthon elmeséltem mindent az édesanyámnak, aki nagyon felháborodott. Ő kérte, hogy ne hagyjuk annyiban a dolgot, tegyünk rendőrségi feljelentést. A rendőrök hamar megtalálták a férfit, akiről kiderült, hogy pedagógus, én nem ismertem, mert egy másik kaposvári iskolába járok – mondta a kerékpáros.

A rendőrségen úgy védekezett az iskolaigazgató, hogy valóban vitatkoztak, de ez nem trágár módon zajlott, és nem vette észre, hogy a lány elesett, mert amikor hátranézett, csak azt látta, hogy áll a kerékpár mellett és telefonál.
A biciklis könnyű testi sértés miatt is magánindítványt terjesztett elő, de az eljárást végül megszüntette az ügyészség. Határozatukban az olvasható, hogy figyelembe veszik azt, hogy alkalomszerű volt az elkövetés, a gyanúsítottnak pedig büntetlen az előélete, és a társadalomra csekély a veszélyessége a tettének. Ezért a legkisebb büntetés kiszabását is szükségtelennek tartják, csupán megrovásban részesítik, de ezzel jelzik, hogy máskor törvénytisztelő módon cselekedjen.

A 18 éves lány enyhének tartja ezt a büntetést, és elgondolkodtatónak, hogy a férfi pedagógusként más fiatalokkal foglalkozik. Ő most fejezi be a középiskolai tanulmányait, életcélja az, hogy egy börtönben nevelőtiszt lehessen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!