Kék hírek, bulvár

2015.08.03. 15:23

Azonnal kiszúrták a siófoki rendőrök a gyanús párost

Civilben járőröző rendőrök figyeltek fel a gyanúsítottakra, akiket a Készenléti Rendőrség munkatársai és a siófoki egyenruhások összehangolt munkájának segítségével ellenőriztek és fogtak el.

Sonline

– A Siófokon (vasárnap a hajnali órákban) szolgálatot teljesítő civil ruhás rendőrök egy férfira és egy nőre lettek figyelmesek, akik gyanúsan viselkedtek – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – A páros a láthatóan ittas állapotban lévő emberek mellé ült le, illetve a parkban alvókat figyelte és férkőzött közelükbe. A Készenléti Rendőrség munkatársai a Porecs téren ellenőrizték a duót. A férfi az egyenruhásoknak hamis adatokat diktált be, de az igazoltatás során kiderült a valódi személyazonossága. A ruházatuk átvizsgálásakor a férfinél egy slusszkulcsot találtak, ennek ellenére azt állította, hogy (élettársával) autóbusszal érkeztek Siófokra. A járőrök a közelben megtalálták az autójukat, melynek utastérből ékszerek, laptop, mobiltelefonok, valamint más személyek nevére kiállított okmányok kerültek elő. A rendőrök mindkettőjüket elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.– A beszerzett bizonyítékok alapján kiderült, hogy K. József szombaton éjszaka bemászott egy siófoki szálloda földszinti erkélyére, és a nyitott ajtón keresztül bement a szobába – közölte az SMRFK. – Ellopta a sértett táskáját a benne lévő bankkártyákkal, okmányokkal, mobiltelefonokkal és ékszerekkel együtt, majd Sz. Klaudiával közösen távoztak a helyszínről. Később a Balaton-part közelében leparkoltak, s a siófoki Petőfi sétány mögötti partszakaszra mentek, ahol a hajnali órákban egy alvó nőt fosztottak ki. Elvitték a táskáját, majd továbbsétáltak a parton, amikor rövidesen a rendőrök ellenőrizték őket.

A siófoki nyomozók a 20 éves szekszárdi nőt kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, s az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. A 35 éves szekszárdi férfit pedig lopás és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!