Kék hírek, bulvár

2015.08.13. 09:21

Eszméletlenre verte a három fivér az ébredező hallássérültet

A Marcali Járási Ügyészség csoportosan és a bűncselekmény felismerésére, elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfival szemben.

K.G.

A vádlottak testvérek, és elhatározták, hogy a falujukban lakó, veleszületett süket-némaság fogyatékosságban szenvedő sértettől pénzt szereznek, mivel egyikük tudomást szerzett arról, hogy a sértett nagyobb összegű készpénzhez jutott.

A pénz megszerzése érdekében a testvérek április 28-án késő este a sértett házához mentek, egyikük egy csavarhúzóval a hátsó bejárati ajtót befeszítette, majd mindhárman a házba bementek és a pénz után kutattak, amit nem találtak. Bementek az alvó házigazda hálószobájába is, aki azonban felébredt. A vádlottak ekkor lefogták és ütni kezdték a sértettet, aki a bántalmazástól eszméletét vesztette. A nadrágja zsebéből kivettek 5 ezer forintot és az iratait. A pénzt a vádlottak elköltötték, az iratokat pedig eldobták.

Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban van, a Marcali Járási Ügyészség velük szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!