Kék hírek, bulvár

2015.09.23. 10:53

Kést fogtak a bevándorlónak hitt fiú nyakához Siófokon

A sóstói Erzsébet-táborban üdültek azok az általános iskolás korú fiúk, akik a szabadprogramjuk idején rugós bicskát és pillangókéseket vásároltak a városban, majd rátámadtak egyik osztálytársukra és bevándorlónak nevezték.

K. G.

Az esetről az origo.hu írt. „ Takarodj innen, te bevándorló, ebből az országból ” – ezt mondta a budapesti, III. kerületi általános iskola hetedikes diákja nála egy évvel fiatalabb társának az iskola nyári táboroztatásán, miközben pillangókést szorított a nyakához. A megtámadott kisfiú színes bőrű, édesapja nigériai származású, az 1990-es évek óta él hazánkban, állampolgárságot is kapott. Édesanyja azt mondta: azt már megszokta a gyerek, hogy négerezik és lökdösik a folyosón, de a késsel fenyegetőzés megviselte.

A támadó fiú anyja is csaknem sokkot kapott, amikor megtudta, mi történt. A késes gyerek is sírva fakadt és megijedt, amikor rendőrségi ügy lett a fenyegetőzésből. A hatóság viszont megszüntette a nyomozást, mert a támadó gyermekkorú, ami kizárja a büntethetőségét. Az iskola igazgatója szerint a szülőkkel megbeszélte a történteket, és a diákok kibékültek. A támadó fiú nem mehet többé az iskola nyári táborába, az igazgató pedig utasításba adta, hogy az osztályfőnökök beszélgessenek a gyerekekkel a bevándorlás kérdéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!