Kék hírek, bulvár

2015.09.04. 11:21

Párját mellbe szúrta, s rendőrt is késelt a gyöngyösi nő

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Kaposvári Törvényszék ítéletét, s öt és fél évre fegyházba küldött egy gyöngyösi nőt, akit hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt marasztalt el a somogyi grémium.

A. V.

A nő 2004 óta élt élettársi kapcsolatban, közös gyermeke is született párjával, ám rengeteget vitáztak, az asszony többször fel is jelentette a férfit, hogy megverte. Hat éve nyáron aztán a sértett Siófokon vállalt munkát, majd értesítette a nőt, hogy neki is adódna álláslehetőség: az asszony szobalányként kezdett el dolgozni. Nem sokáig bírták azonban balhé nélkül, augusztus elején a férfi egész nap szidta a vádlottat, délben pedig, amikor a nő mosogatás közben bejelentette, hazamegy, s viszi közös gyereküket is, elkapta a nyakát, s szorongatni kezdte. Párja erre megfordult, s az éppen kezében lévő késsel mellbe szúrta. A férfi ezután lemosakodott, majd bement a siófoki kórházba, ahol életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, a nő pedig hazaindult, ám Kelenföldön a rendőrök leszedték a vonatról.Szabadlábon védekezhetett, így fordulhatott elő, hogy amikor 2010 januárjában egy gyöngyösi szórakozóhely tulajdonosának bejelentésére – hogy megverték az egyik vendégét – a rendőrök kivonultak a szomszédos házhoz, az asszony is a járőrökre támadók között volt. Vagy tízen kezdték ütni-rugdosni a zsarukat, a nő pedig egy késsel rohant az egyik háttal álló rendőr felé. Megöllek! – kiabálta, s a járőr életét csak az mentette meg, hogy társa lerángatta a megvadult asszonyt a hátáról. A vádlott ekkor az őt megfékező zászlós nyaka felé szúrt, a rendőr kezével ugyan elhárította a támadást, de így is megsérült.
A Kaposvári Törvényszék az idén januárban mondta ki bűnösnek a 32 éves gyöngyösi nőt, aki felmentés, illetve enyhítés miatt fellebbezett, az ügyészség viszont súlyosbítást kért. Az ítélőtábla azonban mindenben megalapozottnak tartotta az elsőfokú verdiktet, melyet helybenhagyott, s így az ítélet jogerőre emelkedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!