Kék hírek, bulvár

2016.01.20. 18:27

Rejtélyes halál Kisasszondon: rendőrségre vitték, aztán kihűlt hazafelé

Rejtélyes haláleset tartja lázban a kisasszondiakat, mert egy 40 év körüli helybeli férfit holtan találtak a mezőn, hiányos öltözékben. A falubeliek szerint a férfit halála előtt a kadarkúti rendőrőrsre vitték be kihallgatásra. Az orvosi vizsgálat kihűlést állapított meg a halál okaként. Hogyan történhetett az eset, senki sem tudja.

K. G.

– Sajnos várható volt a tragédia – mondta egy kaposfői férfi. – Csaba sokszor volt önkívületi állapotban az italtól, és előfordult, hogy olyankor az útra heveredett. Majdnem átmentek rajta az autók. Ez évek óta így ment.
– Ő az ital rabja volt, valóban elfeküdt már az úttest közepén is – fűzte hozzá egy kisasszondi nő. – Az orvos kihűlést állapított meg a halál okaként. Fel fogják boncolni, hogy kiderüljenek a részletek. Csaba szülei meghaltak, felesége és gyermeke nem volt. Az öccsét gondozta, akinek egy korábbi italozás alkalmával megfagyott a lába.



Ezt nem tagadta a testvér, Répási Ferenc sem, ahogy ő fogalmazott: másfél lába van azóta. A férfi a portája előtt ácsorgott, éppen a szociális gondozójával és egy szomszédasszonnyal beszélgetett.
– Nem tudok semmit a bátyám halálának a körülményeiről – tárta szét a karját Répási Ferenc. – A gigei út mellett találták meg a holttestét. Előtte valóban bevitték a rendőrök, mert egy illető ráfogta, hogy el akart tulajdonítani valamit.  – Én a saját szememmel láttam, hogyan kezdődött ez az ügy – mondta a szomszéd, özvegy Orsós Sándorné. – A Csaba az egyik ismerősével négy liter bort vett aznap reggel a mozgóboltban. Az ital felét ez az ismerős bevitte a lakásába. A Csaba később utánament a házba a borért. De a házigazda azt mondta, hogy lopni ment be. Ezután kihívták rá a rendőröket. Elvitték a kadarkúti őrsre, nyári ruha volt rajta. Másnap reggel találták holtan a vadőrök, valószínűleg Kadarkútról igyekezett haza. Rendes ember volt, mindenkinek segített. Sohasem lopott, hiába volt kint más pénze az asztalon, nem vitte el. Az öccsét is ápolta, és ha néha össze is kaptak, mindig gondoskodott róla. Valóban előfordult, hogy lefeküdt valahol ittasan, de ha öt-tíz perc múlva szóltunk neki, hazatalált. 

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Répási Ferenc azt mondja, nem tud semmit testvére haláláról
[/caption]

A rendőrség határozottan állítja: nincs összefüggés a korábbi rendőri intézkedés és a kihűlés miatt beállt haláleset között. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától megtudtuk: állampolgári bejelentés érkezett 2016. január 11-én egy kisasszondi címről, amely szerint egy férfi a tulajdonos engedélye nélkül belépett ingatlana területére. A férfit rendőri intézkedés alá vonták. Nem volt hajlandó magát igazolni, ezért előállították a kadarkúti rendőrőrsre, ahonnan a személyazonosságának megállapítását követően személyi sérülés és panaszmentes állapotban távozott. Később Gige külterületén találták meg a holttestét. A halálát kihűlés okozta, a helyszínen az orvos idegenkezűségre utaló nyomokat nem talált, a bűncselekményt egyértelműen kizárta a halál okaként.

Bár létezik egy ORFK utasítás, amely a közterületen élő hajléktalan személyeknél a téli időjárás fenyegető veszélyhelyzeteinek megelőzésével foglalkozik, a férfi 16 óra 10 perckor távozott a rendőrőrs épületből, ekkor 10 Celsius fok körüli hőmérséklet volt, tehát nem volt indokolt hazaszállítani, továbbá ebben az időszakban az autóbusz közlekedés is biztosított volt még órákon át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!