Kék hírek, bulvár

2016.02.22. 13:49

Rajtaütés Kadarkúton – két nap alatt bíróság elé került a betörőbanda

Felfüggesztett – egy év nyolc és egy év tíz hónap közötti idejű – börtönre ítélt és pártfogói felügyeletet rendelt el három férfivel szemben a kaposvári bíróság.

Vas András

A trió tagjai február 17-én érkeztek a kisvárosba, a benzinkútnál hagyták az autót, s az első- és a másodrendű vádlott a szántóföldön át gyalog közelítették meg a kiszemelt házat. Elbújtak az udvaron, megvárták, míg a tulajdonos elmegy hazulról, s rokona is kimegy a házból, ekkor az elsőrendű bement az épületbe. Egy esetleges menekülésre készülve kinyitotta az egyik szoba ablakát, majd nekiállt készpénzt és ékszereket keresni. Több mint 3,5 millió forintnyi értéket talált, ám eközben a rendőrök észrevették, s rajtaütöttek. Társa, aki az udvarról figyelt, elmenekült, de őt is elfogták, ahogyan a banda harmadik, az autónál várakozó tagját is, s a hatóság mindhármuk esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatást.

A kaposvári ügyészség viszont gyorsított eljárásban – mindössze két nap alatt – nagyobb értékre elkövetett lopás kísérlete miatt állította bíróság elé a három férfit, akiket a grémium el is ítélt. A verdikt nem jogerős, a vádhatóság képviselője ugyanis súlyosbításért fellebbezett, így a per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!