Kék hírek, bulvár

2016.06.26. 12:42

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek: végigsöpört a vihar Somogyon

Huszonhat riasztást kaptak szombat éjjel a somogyi tűzoltók, ám vasárnap reggel óta is folyamatosan érkeznek a bejelentések kidőlt fákról, leszakadt faágakról.

Sonline

Szombat éjszaka a szélviharral, villámlással és felhőszakadással érkező, felfrissülést hozó vihar után az egységek számos helyszínen dolgoztak. Megyeszerte huszonöt ponton faeltávolítás miatt, Csurgón pedig villámcsapás miatt volt szükség a tűzoltók beavatkozására.



Nagyatádon, Csurgón, Marcaliban és Somogyjádon, valamint a Balaton-partján számos településen csavart ki fákat a szél és ágakat szakított le. Zamárdiban egy családi ház udvarán dőlt ki egy ezüstfenyő gyökerestől. A fát a kerítés tartotta, a koronája az úttestig kilógott. Törökkoppánynál hasonló helyzettel találták szemben magukat a település önkéntesei, ám itt az elektromos hálózatban is kárt tett a letört faág. Balatonbogláron belecsapott a villám egy fába, amelynek letört faága a villanyvezetékre zuhant. A Balaton-parti város egy másik utcájában is leszakadt faág okozott ijedséget, a középfeszültségű vezeték ugyanis szikrázott, amikor az ág ráesett.

Vasárnap hajnal óta tizenöt helyszínen (Nagyatádnál, Somogyszobnál, Marcaliban, Balatonlellén, Fonyódon, Beleg és Kutas között, valamint Ötvöskónyinál és Kaposfőn is) félpályás útzárat képezett egy kidőlt fa, de több faág eltávolítását is végezték a nagyatádi, marcali, balatonboglári és a kaposvári tűzoltók. 
Görgetegen egy családi ház garázsában – amelyben egy autó is parkolt - ötven centiméter magasan állt a víz, a település önkéntes tűzoltói szivattyú segítségével eltávolították a felgyülemlett csapadékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!