Kék hírek, bulvár

2016.10.12. 15:49

Szexre kényszerítették egy kétszáz forintos sütiért

Nemcsak zsebpénzét szedte el két társa a kaposvári Zita gyerekotthonban élő 15 éves lánynak, hanem arra is rákényszerítették, egy süteményért szexeljen egy felnőtt férfivel.

Vas András

Helybenhagyta az első fokú bíróság ítéletét, és három évre javítóintézetbe küldte a Kaposvári Törvényszék tanácsa azt a 18 éves lányt, aki társával folyamatosan megfélemlített-zsarolt egy 15 esztendős intézeti lányt, akit arra is rákényszerítettek, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen egy felnőtt férfivel.



A két fiatalkorú vádlott és áldozatuk a kaposvári Zita nevelőotthonban éltek, ahol a sértettet állandóan rettegésben tartották: rendszeresen fenyegették, állandóan üvöltöztek vele, s elvették a zsebpénzét. Két éve októberben ráadásul az elsőrendű vádlott arra kényszerítette a 15 esztendős lányt, hogy szexeljen egy felnőtt férfivel, cserébe adtak neki egy kétszáz forintos süteményt. Amikor lebuktak, a 18 éves lány először mindenben elismerte bűnösségét, később viszont állította, a rendőrségi kihallgatáson be volt drogozva, így nem tudta, mit beszél, ezért akármit mondtak neki a rendőrök, rábólintott.

A két vádlott ellen az ügyészség folytatólagos kényszerítés, folytatólagos zsarolás és kerítés miatt emelt vádat, s bár a lányok tagadtak, a bíróság – a diáktársak és a pedagógusok tanúvallomásai alapján is – bizonyítottnak látta bűnösségüket: az elsőrendű vádlottat három, a másodrendűt két és fél év javítóintézeti nevelésre ítélte.
A verdikt ellen csak az elsőrendű fellebbezett, s védője a másodfokú tárgyaláson ugyan elismerte, megalapozottan ítélték el védencét, túl súlyosnak találta a három év javítót. Az ügyész viszont azzal érvelt, a folytatólagosság, valamint a halmazat miatt reális a büntetés. A törvényszék tanácsa – aki előtt az utolsó szó jogán a vádlott kínjában nevetgélve semmivel sem tudta megindokolni, miért érdemelne rövidebb idejű javítót – azonban a járásbírósággal értett egyet, s helybenhagyta annak ítéletét. A verdikt jogerős.

Külföldön futtatta fia barátnőit a nemesvidi férfi

Három év börtönre ítélt kerítés és más bűncselekmények miatt a marcali bíróság egy nemesvidi férfit, élettársa pedig pénzbüntetést kapott.
A vád szerint az elsőrendű vádlott férfi rábírta élettársa két fiának barátnőit, valamint azok egy nőismerősét, hogy Ausztriában és Németországban különböző éjszakai klubokban, illetve magánházaknál prostituáltként dolgozzanak. Mivel egyikük még nem töltötte be tizennyolcaik életévét, a férfi más nevére szóló személyi igazolványt is adott neki. A lányok 2012 decembertől 2013 márciusig dolgoztak külföldön, s bár többször megpróbáltak hazatérni, a vádlottak rendre bántalmazták őket, s így maradni kényszerültek, keresetük jelentős részét pedig az elsőrendű vádlott elvette tőlük.
A marcali bíróság ítélete ellen az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, s kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, utóbbit viszont a járásbíróság elutasította. A per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!