Kék hírek, bulvár

2016.11.29. 16:00

Életfogytiglani, illetve 17 év a pusztaszemesi gyilkosoknak

A másodrendű vádlottat életfogytiglani fegyházra, az elsőrendűt 17 év fiatalkorúak börtönére ítélte a Kaposvári Törvényszék a tavaly júniusi, pusztaszemesi gyilkosság ügyében.

A. V.

A bíró nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és folytatólagos lopásban mondta ki bűnösnek a két fiatalt, akik közül a 21 éves somogymeggyesi legkorábban harminc év múlva, míg 17 éves bedegkéri társa büntetésének kétharmada után szabadulhat. A vádlottak egy Franciaországból hazatelepült nyugdíjast gyilkoltak meg a saját házában – a bíróság szerint a másodrendű vádlott tervelte ki az emberölést, miután kevesellte a korábbi lopásoknál megszerzett summát.



A gyilkosok, illetve egy gyermekkorú andocsi lánytársuk többször is betörtek az idős férfihez, s előbb kétszáz-, majd hatvan-, végül hatezer forintot vittek el tőle. Az utolsó zsákmányt azonban a másodrendű vádlott kevésnek találta, így rábeszélte társát, várják meg, míg a nyugdíjas férfi hazatér, s öljék meg, hogy nyugodtan átkutathassák a házat. A somogymeggyesi fiatal amúgy jól ismerte az idős férfit, aki, amikor a vádlott intézetben volt, többször is hazafuvarozta a családjához, s anyagilag is támogatta őket. Ez azonban nem tartotta vissza a gyilkosságtól.

– Nem lehet szavakat találni brutalitásukra – mondta a bíró a két fiatal tettéről: sörös üveggel, járóbottal, székkel, széklábbal és a mikrosütővel verték magatehetetlenre áldozatukat, majd miután átkutatták a házat, hígítóval körbeöntötték a még élő idős embert, s felgyújtották az épületet.
Igazából ezen buktak le: a tűzoltók és a rendőrök ugyanis gyorsan a helyszínre értek, a gyilkosok még el sem tudták hagyni a falut, s hamar fenn is akadtak a rendőri ellenőrzésen. Miután az idős ember egyedül élt, s nem is nagyon tartotta a kapcsolatot a helybéliekkel, ha nem gyújtják fel, sokkal később derült volna ki a gyilkosság...
Melyet a vádlottak előbb beismertek, aztán megpróbálták minimalizálni saját részüket, s főként a másodrendű akarta társára kenni a brutális emberölést. A bizonyítékok ellen azonban mit sem értek a folyamatosan változó vallomások, mint ahogyan védője próbálkozása sem: az ügyvéd szerint nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés történt tavaly nyáron Pusztaszemesen.
A bíró azonban a váddal egyetértve megállapította a kétszeresen minősített gyilkosságot, s ennek megfelelően súlyos ítéletet hozott. Mely ellen a vádlottak és védőik fellebbeztek, így a per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!