Kék hírek, bulvár

2016.12.13. 18:52

Zajlik a határvadászképzés Barcson

Az iskolarendszerű képzésben tanulók a sikeres vizsgák után a Készenléti Rendőrség hivatásos állományában teljesítenek majd szolgálatot őrmesteri rendfokozatban.

Sonline

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Piros Attila dandártábornok megyei rendőrfőkapitány és a Rendőrség Oktatási és Kiképzési Központ igazgató-helyettese, Pinczésné Kiss Klára ezredes köszöntötte Barcson a határvadászképzésre felvételt nyert tanulók második csoportját.
Az ünnepségen részt vett a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese és a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium képviseletében Vörös Tibor ezredes.



– Az iskolarendszerű képzésben tanulók a sikeres vizsgák után a Készenléti Rendőrség hivatásos állományában teljesítenek majd szolgálatot őrmesteri rendfokozatban – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.



Már gyakorlati órákon ismerkedik a szakmával

November 2-án harmincnégyen, akik jelentkeztek a határvadászképzésre, kezdték meg tanulmányaikat Barcson. Az elméleti oktatás mellett már gyakorlati órákon is részt vesznek a tanulók, akik a rájuk a sikeres alapvizsga után a Készenléti Rendőrség hivatásos állományú tagjaként folytathatják tanulmányaikat.



A toborzás Somogyban továbbra is zajlik. Az érdeklődők a toborzó csoport tagjaitól a hivatásos szolgálattal kapcsolatban részletes felvilágosítást kapnak, illetve tájékoztató csomagokat vehetnek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!