Kék hírek, bulvár

2017.01.02. 16:57

Túlpörögték a bulit: mentő vitte el a részeg fiatalokat

Több részeg fiatalt is kórházba szállítottak újévkor a mentők, akik sűrűn vonultak az ünnepek alatt. A csapatot szülő nőhöz és közlekedési balesethez is riasztották.

Harsányi Miklós

– Megerősített szolgálatot láttunk el – mondta lapunknak hétfőn Vörhendi Péter, az Országos Mentőszolgálat kaposvári állomásvezetője. – Január elsején hajnaltól estig 85 hívást kaptunk a megye minden részéből: közel 20 százalékkal több riasztásunk volt, mint az átlagos napokon.
Buli, fiatalok, italozás: a szilveszteri mulatság többször súlyos problémába torkollt. Barcs, Nagyatád, Kaposvár és Siófok térségében is néhány erősen ittas személyt vittek kórházba a somogyi mentők. Az egyik legfiatalabb elszállított páciens alig 16 éves volt, de akadt olyan 60 körüli illető, aki ugyancsak a mentők azonnal segítségére szorult. Amúgy általában csak akkor riasztják az egységeket, amikor az ittas ember már nem mozdul, s környezete úgy gondolja, az illető eszméletlen.Szakemberek arra hívják fel a figyelmet: fontos, hogy az ittas embert oldalára fordítsák, hányás esetén így elkerülhető a fulladás. Az OMSZ kaposvári vezetője kérdésünkre közölte: munkatársainak újévkor kifejezetten drogfogyasztás miatt nem volt feladatuk.
– Egy szülő nőt is szállítottunk a kaposvári kórházba, aki még a vajúdás kezdetén volt – számolt be Vörhendi Péter. – S ezen kívül több olyan beteget is elvittünk, akik elestek, s kéz-, illetve lábsérülést szenvedtek. Az elmúlt napokban egyébként közel 30 százalékkal nőtt azoknak a kórházba szállított páciensek száma, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek. A melegfront szívritmuszavart, magas vérnyomást, s akár szívrohamot is előidézhet azoknál, akik erre érzékenyek.

Nem ártott a fokozott óvatosság

– Biztonságosan érezhették magukat az ünneplők – hangsúlyozta Domán Tibor, a Kaposvári Kistérségi Polgárőregyesület elnöke. – A Kossuth téren és a belvárosban négy, egyenként két fős csoportban látták el a szolgálatot este nyolctól éjjel kettőig a tagtársaim. Kapcsolatban álltunk a rendőrséggel, bármilyen esetben segítettek volna az egyenruhások, de szerencsére minden rendben lezajlott.
A forgatagban nem ártott a fokozott óvatosság: néhány túlságosan is vidám fiatalt figyelmeztettek a tűzijáték szabályos használatára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!