Kék hírek, bulvár

2017.03.13. 15:13

Húsz tűzoltó küzdött a lángokkal, megóvták az erdőt

A tabi, a siófoki és a kaposvári tűzoltók is küzdöttek a lángokkal Lullánál, a fenyvest megmentették egy lakókocsi viszont megsemmisült.

Harsányi Miklós

A jelzés még úgy érkezett hétfő délután, hogy mintegy fél hektáron ég az avar és a tűz erdősávot is veszélyeztet a Lullához közeli Jabapusztánál. A helyszínre érkezve azonban kiderült, több beavatkozó egységre van szükség a lángok megfékezéséhez.



– A tabi önkormányzati tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, ahol öt hektáron lángolt az avar, s a tűz érintette a közeli fenyves aljnövényzetét is – tájékoztatott Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A legfontosabb feladat a tűz tovább terjedésének megfékezése, az erdő megmentése volt. Ezért a siófoki egységek mellett kaposvári tűzoltókat, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is a helyszínre riasztották. A húsz tűzoltó összehangolt munkájának köszönhetően sikerült megóvni az erdőt és annak élővilágát. A tűzben megsemmisült egy használaton kívüli lakókocsi.

Címkék#Lulla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!