Kék hírek, bulvár

2017.03.09. 14:55

Lángolt az avar, égett a nádas, kigyulladt a szemét

Az országos tűzgyújtási tilalom még érvényben van, ennek ellenére bőven volt munkájuk a somogyi tűzoltóknak.

Sonline

– A vegetáció még nem zöldült ki, így az elszáradt növényzet a száraz időben könnyen lángra kap – hívta fel a figyelmet a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. – S jelenleg országos tűzgyújtási tilalom van érvényben.



Avartűzhöz és lángoló nádashoz is vonulnia kellett a somogyi tűzoltóknak. Ötvöskónyi külterületén 1,5 kilométer hosszan foltokban égett a vasútpart. A nagyatádi tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A marcali hivatásos tűzoltókat Somogyvárra riasztották, ahol a helyi önkéntesekkel közösen több vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak az avartűz elfojtásán. Bonnyánál négyszáz négyzetméteren égett a nád, s további négyhektáros nádast veszélyeztetett. A kaposvári hivatásos tűzoltók akadályozták meg a tűz terjedését. Siófokon egy családi ház udvarán gyulladt meg az összehordott háztartási hulladék, a tűz pedig átterjedt a közeli épületre is. Károsodott a lakóház tetőszerkezete és a nyílászárói is. A siófoki hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően az épület lakható maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!