Kék hírek, bulvár

2017.04.03. 08:40

A szeme láttára verték agyon a kutyáját

A szeme láttára verték agyon a kutyáját egy taranyi férfinak. Nagyon felháborodott a történteken. Azt mondta, hogy a felesége napok óta nem alszik, a gyermeke nem eszik a brutális eset miatt, mert mindenük volt a kutya.

Kovács Gábor

– A faluban sétáltattam a kétéves vadászkutyámat, levettem a pórázról. Hirtelen átszaladt a patakon, és egy arra legelésző kecskét kezdett kergetni, el is kapta. Igaz, hogy a kutyám a tilosban járt, de hangsúlyoznám, hogy tudomásom szerint a kecske és a gazdái sem a saját területükön tartózkodtak – mondta a 39 éves férfi. – Az ebem ösztönszerűen megfogta, de nem bántotta a kecskét, el is engedte. Ám az állat gazdái ennek ellenére rátámadtak, azonnal jó pár ütést mértek rá egy husánggal. Menekülni kezdett, de már akkor komolyabban megsérülhetett, mert 80-100 méter után utolérték a támadói. Ott agyonütötték a szemem láttára. Rájuk kiabáltam, hogy mit csinálnak, erre azt felelték, hogy a fejét ütik. Azonnal hívtam a rendőröket, akik lefoglalták a kutya tetemét, és előállították a két férfit.

Az eb gazdája feljelentést tett a nagyatádi rendőrkapitányságon. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata a megkeresésünkre azt válaszolta, hogy Tarany külterületén kecskékre támadt egy kutya. A kecskék gazdája egy fadarabbal többször megütötte a kutyát, az olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elpusztult. A nagyatádi rendőrök a 25 éves taranyi férfit állatkínzás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. A rendőrség hozzátette: Somogy megyében a tudomásukra jutott állatkínzással kapcsolatos bűncselekmények számában csökkenést tapasztaltak az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!