Kék hírek, bulvár

2017.04.26. 09:32

Megölte, felgyújtotta, majd kamrájában elásta régi osztálytársát egy ladi férfi

Agyonverte, felgyújtotta, majd elásta egy korábbi osztálytársát egy ladi lakóházban az a férfi, aki ellen a Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a napokban.

K.G.

A többszörösen büntetett előéletű férfi korábban is elkövetett erőszakos bűncselekményeket, agresszív és antiszociális személyiségjegyei miatt egy korábban ellene indított büntetőeljárás során még a tanácsvezető bíróra is rátámadt. Az áldozat 2015 karácsonyán Kaposvárra indult meglátogatni hozzátartozóit, de kerékpárja Ladon meghibásodott, egy ismerősénél hagyta. Karácsony után, 2016. január 3-án tért vissza Ladra a bicikliért.

Betért a helyi presszóba is és italozni kezdett. Itt a vádlottal, akivel egykor osztálytársak voltak, együtt folytatták az ivást, végül a presszó zárása után a vádlott házában kötöttek ki. Az ittas házigazda egy jelentéktelen sértés miatt rátámadt az ismerősére, egy téglával fejbe ütötte. Majd a földre került sértettet acélbetétes munkásbakancsával testszerte legkevesebb nyolcszor megrúgta, illetve megtaposta. Miután a sértett nem mutatott életjeleket, a holttestet benzinnel lelocsolta és meggyújtotta, azonban a sértett maradványai csak részlegesen égtek el, ezért azokat a lakóház melléképületében hantolta el.
Az áldozat eltűnése miatt a Szigetvári Rendőrkapitányság indított közigazgatási eljárást, jelezték a somogyi rendőröknek, hogy a férfi bűncselekmény áldozatává válhatott. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. július 4. napján rendelt el nyomozást emberölés miatt. Az áldozat maradványait szeptember 7-én megtalálták a vádlott lakóházának elhagyatott kamrájában. Felkutatták a sértett holmijait is, melyet a gyilkos a közelben lévő lakatlan házak kútjaiba dobott. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!