Kék hírek, bulvár

2017.04.25. 11:40

Tűz okoz fennakadást a somogyi vonatközlekedésben

Több száz méter hosszan lángol az aljnövényzet a jákói vasútállomásnál, míg Görgetegen avartűz adott munkát a somogyi tűzoltóknak.

Sonline

– Több száz méter hosszan kigyulladt az aljnövényzet a vasúti töltés mentén a jákói állomásnál – tájékoztatott Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – A kadarkúti önkormányzati tűzoltók jelenleg is oltják a lángokat, munkájukat nehezíti az erős szél. A tűz és a beavatkozás fennakadást okoz a vasúti közlekedésben.



– Egy öthektáros fenyves aljnövényzete égett Görgetegen, a helyi önkéntes, a barcsi, a szigetvári, a nagyatádi, valamint a kaposvári hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kézi szerszámokkal dolgoztak a lángok megfékezésén, a tűz több fa törzsébe is belekapott – tette hozzá. – A helyszínre riasztották a Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A vízutánpótlást ingajárattal oldották meg az egységek. A nagy területen pusztító avartűz továbbterjedését végül több órás küzdelem árán sikerült megakadályozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!