Kék hírek, bulvár

2017.04.20. 08:49

Viharos szél, baleset – bőven volt munkájuk a tűzoltóknak

Nemcsak a mostoha időjárás miatti kárfelszámolások, hanem közlekedési baleset és egy kigyulladt családi ház is munkát adott a somogyi tűzoltóknak.

Molnár Gábor

Kilenc riasztás a viharos szél miatt

– A kaposvári és a nagyatádi hivatásos tűzoltók mellett, bodrogi, görgetegi és szentbalázsi önkéntesek dolgoztak az erős szél okozta károk felszámolásán – tájékoztatott Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. – Kaposfő és Kisasszond között, Osztopánnál, Szentbalázsnál, valamint Görgetegen motoros láncfűrészek és kéziszerszámok segítségével távolították el a közúti forgalmat veszélyeztető fákat az úttestről. A viharos szél miatt összesen kilenc esetben kértek segítséget, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Árokba csapódott az autó

– Berzencén, a Szent István utcában két személyautó ütközött össze – tette hozzá a szóvivő. – A jelzésben adott információkkal ellentétben a sérültek közül senki sem szorult be az összeroncsolódott járművekbe. Az ütközés következtében egyik autó az oldalára borult és az árokba csapódott, a másik autó szintén a vízelvezetőben állt meg. Előbbi gépkocsiban ketten utaztak, ők nem sérültek meg, míg a másik autó vezetőjét könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A káresethez a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, kerekeire állították a felborult gépkocsit, majd drótkötéllel kivontatták mindkét autót az árokból.



– A kandalló hőjétől meggyulladt a tapéta egy mikei családi ház konyhájában, és a tűz átterjedt a mennyezeten lévő lambériára, majd a födémre is – közölte. – A tulajdonos áramtalanította az épületet, majd a helyi önkéntesek kivitték a gázpalackot a konyhából. A nagyatádi hivatásos és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók megbontották a födémet, és eloltották a még parázsló részeket. Az épület lakható maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!