Kék hírek, bulvár

2017.06.18. 14:47

Teljesen kiégett egy terepjáró az M7-esen - fotó

Az M7-es autópályán egy terepjáró gyulladt ki, míg Tabon egy hétvégi ház tetőszerkezete, Tengődön pedig egy farakás, s az aljnövényzet kapott lángra.

Sonline

Teljesen kiégett egy terepjáró az M7-es autópálya 124-es kilométerszelvényénél, Balatonszárszó térségében, a Letenye felé vezető oldalon – tájékoztatott Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – A jármű egy utánfutót is vontatott, amelyen két személyautót szállított. A gépkocsi vezetője és utasai időben elhagyták az autót és lekapcsolták az utánfutót, így a másik járművek nem sérültek meg. A siófoki hivatásos tűzoltók egy habosított vízsugárral oltották el a leállósávban álló jármű lángjait.



[caption id="" align="aligncenter" width="797"] Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház tetőszerkezete Tabon
[/caption]

Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház tetőszerkezete a tabi Béke utcában – tette hozzá a szóvivő. – A helyi önkormányzati tűzoltók mellett a siófoki hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek, ahol az egyik szoba is kiégett. Az egységek kihoztak egy gázpalackot is az épületből. A tűzoltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Két vízsugárral sikerült elfojtani lángokat, melyek az épület másik két szobájára nem terjedtek át. A tűz következtében a ház csúcsfalai és a két kéménye is statikailag meggyengült, a balesetveszély elkerülése érdekében a tűzoltók lebontották azokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

– Egy farakás és az erdő aljnövényzete kapott lángra Tengőd külterületén – tudtuk meg Bázelné Mihályka Szabinától. – A tabi önkormányzati tűzoltók akadályozták meg, hogy a tűz martalékává váljon egy 120 éves tölgyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!