fotók

2019.04.09. 13:47

Gímszarvast lőttek az orvvadászok Somogysámsonnál

Két orvvadászt fogtak a rendőrök a napokban Somogysámsonnál, akik elejtettek, majd feldaraboltak egy gímszarvast.

Sonline

A rendőrök március 4-én a reggeli órákban bejelentést kaptak egy somogyzsitfai vadásztól, aki észrevette, hogy Somogysámson külterületén az erdőben két férfi egy zsákot pakol be egy gépkocsiba. A kiérkező járőrök a ellenőrizték az autót, amelynek csomagtartójában egy feldarabolt gímszarvas bikát találtak. A 36 éves és 47 éves férfiakat elfogták és a Marcali Rendőrkapitányságra előállították.

Fotók: SMRFK

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de vadászati időszakon kívül és idegen területen lőtték ki a vadat, ezért a marcali lakosokat orvvadászat bűntett és lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 123 kilogramm vadhúst, valamint az elkövetéshez használt lőfegyvert és gépkocsit lefoglalták.

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában