vandál rablók

2021.04.14. 09:28

Részegen mentek lopni, szétverték a boltot

Egy 25 és egy 31 éves férfit vádol azzal az ügyészség, hogy részegen betörtek egy boltba és amellett, hogy loptak még a berendezést is szétverték.

Sonline

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 31 éves – más ügyben letartóztatásban lévő – férfival és 25 éves társával szemben, akik vandál módon törtek fel egy italboltot, majd az idősebb vádlott egy gépkocsit is megrongált.

A két büntetett előéletű férfi tavaly máricusban ittas állapotban elhatározta, hogy feltörnek egy kaposvári italboltot azért, hogy onnan ételt és további alkoholt zsákmányoljanak. A vádlottak a késő esti órákban érkeztek meg a kocsmához, ahol több nyílászárót is betörtek, mire bejutottak az egységbe.

A vádlottak végül 49 ezer forint értékű alkoholt és ropogtatni valókat. A két férfi az italbolt belterébe jutva törni zúzni kezdett, melynek során megrongálták a sörcsapot, a kávégépet, több asztalt és széket, tönkretették a biztonsági kamerarendszert is, illetve összetörtek több üvegnyi tömény szeszes italt is. Ezzel közel 700 ezer forint kárt okoztak az italbolt tulajdonosának.

Az eset másnapján az idősebb vádlott ismét részegen randalírozott Kaposváron, ekkor a 48-as Ifjúság útján leállított gépkocsit rongált meg oly módon, hogy az autó fényezésébe egy tollal olvashatatlan szöveget és számokat karcolt, amivel 60 ezer forint kárt okozott. A férfi jelenleg más ügyben letartóztatásban van, ugyanis ő volt az, aki 2020 szeptemberében Kaposváron megpróbált kirabolni egy idős asszonyt, amit a közterületi kamerák is rögzítettek.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az idősebb, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyház, míg fiatalabb társával szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!