Bulvár-celeb

2021.06.28. 05:59

Vonat alá akart ugrani egy fiatal, elképesztő, ahogy Zsuzsanna megakadályozta a tragédiát

A 112 egyik diszpécsere mesélt egy megelőzött tragédiáról. Zsuzsanna 50 teljes percen keresztül győzködte az elszánt férfit, hogy ne a halált válassza.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Minden egyes nap versenyt futnak az idővel a 112-es segélyhívó diszpécserei – írja a Bors. A vonal túlsó végén ülő férfiak és nők erejüket megfeszítve előzik meg a tragédiákat, a teher azonban óriási, ugyanis nem egyszer rajtuk múlik élet és halál kérdése. A BRFK ezért most két életmentőt, Szécsi Arnold rendőr zászlóst és Pélné Bekes Zsuzsannát, a 112-es segélyhívó munkatársát is kitüntetésben részesítette, ugyanis mindketten egy szörnyű tragédiát fékeztek meg:

Május 23-én kaptam egy telefonhívást egy férfitől, aki azt kérdezte, hogy lelkisegély vonal-e. Mondtam, hogy nem, de hallottam a hangján, hogy nagyon kétségeesett, és kérdeztem, hogy miről szeretne beszélni. Ekkor közölte velem, hogy öngyilkosságot próbál elkövetni – mesélt a drámai részletekről Zsuzsanna. Az asszony azonnal akcióba lendült, és próbálta beszéltetni a férfit:

Próbáltam jobb belátásra bírni, megkérdezni, hol lakik, beazonosítani a személyazonosságáz, de nem volt hajlandó semmit mondani

- mondta.

Közben kiderült, hogy a férfi egy szakítás miatt szánta rá magát a végzetes döntésre, és a vonat elé akart ugrani. Zsuzsanna azonban nem hagyta, folyamatosan szóval tartotta a kétségbeesett férfit, akiről ügyes és megértő kérdezgetéssel apránként, egyre több információt derített ki:

- A családjáról kérdeztem, mi az oka az öngyilkosságának, kipuhatolni, ki lehet a barátnője, azt nagy nehezen elmondta. Ekkor szóltam a kerületi irányítónak, hogy öngyilkos van a vonalban – tette hozzá. Ekkor azonban a férfi letette a telefont

de visszahívta Zsuzsát, és leszögezte: csak vele hajlandó beszélni.

Hála Zsuzsannának, a férfi egyre jobban megnyílt, így az asszony már be tudta azonosítani, és a közel egy órás beszélgetés végén megmentette a férfi életét:

amikor meghallottam a járőr hangját a vonalban, hogy megszólítja a fiatalembert, akkor tudtam vele megszakítani a vonalat

- mondta a hős diszpécser.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!