Tolvaj

2022.05.24. 08:49

Részegen márkás piát ment lopni

Drága alkoholt lopott egy szántódi áruházból egy pesti férfi, az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott ellene.

Fotó: Shutterstock

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a budapesti férfival szemben, aki egy szántódi áruházból lopott el márkás alkoholtermékeket.

A büntetett előéletű férfi - akit vagyoni elleni bűncselekmények miatt korábban már marasztalt a bíróság - 2021 júliusában bérelt egy lakóautót és mivel barátnőjével összeveszett, egyedül érkezett pár napra a Balatonhoz.

A vádlott egyik este ittasan elhatározta, hogy szerez még szeszes italt, ezért a közeli áruházba ment. Az üzletben összesen öt üveget – közel 80.000 forint értékben - rejtett ruházatába, majd azokkal fizetés nélkül távozott.

A férfi a lopást másnap ugyanazzal a módszerrel megismételte, ez alkalommal 60 ezer forint értékű konyakot vitt ki az áruházból.

Az ügyészség - tárgyalás mellőzésével - a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

A felhasznált képen - melyet az áruházban rögzített kamerafelvételről készítették a siófoki rendőrök - az látható, ahogy a férfi az elrejtett italokat igazgatja ruházatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!