aljasság

2019.03.27. 09:07

94 éves asszonyt próbált kirabolni a balatonszabadi férfi

A Siófoki Járási Ügyészség két héttel az elkövetés után már vádat emelt felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes sértett ellen elkövetett rablás kísérlete miatt egy 22 éves balatonszabadi férfi ellen, aki erőszakkal akarta megszerezni egy idős asszony értékeit.

K.G.

Unidentified robber with knife extorting money, threatening by weapon, burglary

A férfi februárban a délelőtti órákban feszítővasat, csavarhúzót és munkáskesztyűt vett magához, majd egy Zamárdiban lévő családi házhoz biciklizett, mert feltételezte, hogy onnan nagyobb értékeket tud zsákmányolni. Az egyik földszinti ablakot befeszítve jutott be az épületbe. Mielőtt kutatni kezdhetett volna, a nappaliban szembetalálkozott a vékony testalkatú sértettel, akit megragadott és pénzt követelt tőle.

A férfi azért, hogy a követelésének nyomatékot adjon, az ablak befeszítéséhez használt csavarhúzót az idős asszony torkához szegezte, aki ekkor segítségért kezdett kiabálni. A vádlott ezért befogta a száját, majd a ruhájánál és kezénél fogva az emelet felé kezdte vonszolni. Az idős nő azonban kitartóan ellenállt, ezért a rabló inkább a menekülés mellett döntött.

Az idős asszony segélykiáltásait a szomszédok is meghallották, így üldözőbe vették az előbb kerékpárral, majd futva menekülő vádlottat, és a siófoki rendőrök érkezéséig feltartóztatták.

A Siófoki Járási Ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő, különös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést szabjon ki. Ennek tartamát, amennyiben a vádlott a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról hét évben állapítsa meg. Az ügyészség az idős sértett kímélete érdekében indítványt tett arra is, hogy a bírósági mellőzze a személyes jelenlétét az eljárásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában