óvatlan sunnyogás

2019.01.25. 10:16

A biztonsági kamera buktatta le a tolvajt

Üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat egy többszörös visszaeső férfival szemben az ügyészség.

K.G.

A férfi egymás után kétszer is lopott Kaposvár belvárosában. 2018 júniusában éjszaka egy közterületi kerékpártárolóból vitt el egy 40 ezer forintot érő kerékpárt, úgy, hogy késsel és kalapáccsal szétverte a kerékpárzárt. A biciklit később pár ezer forintért adta el.

Ezután egy forgalmas utcán sétáló, gyanútlan nő nadrágzsebéből emelt ki egy 53 ezer forint értékű mobiltelefont. A lopást a nő észrevette, majd a távolsági buszpályaudvarig üldözte a tolvajt, de ott szem elől tévesztette. A férfi a telefont még aznap eladta 14 ezer forintért egy mobilszaküzletben. Egy ismerőse segített ebben, aki tudta, hogy a telefon lopásból származik. A férfi rendőrségi elfogását megkönnyítették a közterületi kamerák felvételei.

A vádlott most más ügyben kiszabott börtönbüntetését tölti. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a beismerő vallomást tesz, 3 év 5 hónap fegyházbüntetést szabjon ki ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában