fotók

2020.03.02. 11:05

A fenyvesi berek és egy asztalosműhely is lángokban állt a hétvégén

Szabadtéri és épület tüzekhez riasztották hétvégén a somogyi tűzoltókat, de a viharos szél is adott munkát a katasztrófavédőknek.

Sonline

A két téves jelzésen túl 26 alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvége során.

Péntek reggel Kaszópusztán egy telephely kazánházépületének tetőszerkezete gyulladt ki. A tűzhöz a nagyatádi hivatásos, csurgói önkormányzati és bolhási önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították az épületet, valamint elzárták a gázt. Ezt követően a kazánház tetőszerkezetét megbontották és eloltották a tüzet.

Pénteken délelőtt kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Lábodon, a Táncsics Mihály utcában. A mintegy 100 négyzetméter alapterületű, asztalos műhelyként működő épület teljes terjedelmében égett, és a tetőszerkezete is beomlott. Az kiérkező egységeknek sikerült megakadályozniuk a tűz lakórészre történő átterjedését. A barcsi, szigetvári és kaposvári hivatásos, valamint a lábodi önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Pénteken délelőtt Nagyatádon a Napfény utcában egy körülbelül 25 méter magas fenyőfa nem bírta a viharos szelet és megdőlt egy lakóház felé. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő segítségével, motorfűrésszel eltávolították a fát.

Pénteken kora délután Nagyatádon egy ipartelepen felhalmozott ágakat, raklapokat égettek. A tűz a felerősödő szél következtében átterjedt a mellette lévő száraz füves területre. A város tűzoltói kéziszerszámokkal megakadályozták a tűz továbbterjedését és a még izzó részeket egy vízsugárral eloltották.

Somogyszobon a Kossuth Lajos utcában péntek délután kigyulladt egy fémszerkezetű, hullámpala fedésű garázs. A tűz veszélyeztette a szomszédos műhelyépületet is. A kiérkező nagyatádi hivatásos és böhönyei önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt körülhatárolták és megfékezték a lángokat. A beavatkozás során az egységek öt kanna üzemanyagot és három gázpalackot is kihoztak a műhelyből.

Szombaton az esti órákban Balatonfenyvesen körülbelül négy hektár területen égett a száraz aljnövényzet és nádas. A tűzesethez Marcaliból, Keszthelyről, Balatonboglárról és Fonyódról érkeztek tűzoltók, akik a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A beavatkozást nehezítette a viharos erejű szél, a tüzet körülbelül három óra alatt sikerült teljesen eloltani.

Vasárnap délután Csömend külterületén egy körülbelül húsz méter magas tölgyfa út fölé hajló ága megrepedt, veszélyeztetve a közúti forgalmat. A beavatkozást végző marcali hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével, motorfűrésszel a veszélyes ágakat eltávolították. A beavatkozás ideje alatt félpályán haladt a forgalom.

Vasárnap árokba csapódott egy személyautó a Csurgó és Iharos közötti útszakaszon, a somogycsicsói elágazás közelében. A csurgói önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést a baleset helyszínén. A járműben csak a sofőr utazott, ő saját erejéből ki tudott szállni. A beavatkozás idején teljes útzár volt az érintett útszakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában