Pécsi Ítélőtábla

2018.11.15. 17:37

Agyonverte volt osztálytársát – életfogytiglant kapott a gyilkos

Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből a Pécsi Ítélőtábla azt az 54 éves ladi férfit, aki 2016 januárjában agyonverte a volt osztálytársát.

K. G.

Gyermekkoruk óta ismerték egymást, mert egy intézetben nevelkedtek. A falu kocsmájában találkoztak, együtt italoztak, majd a záróra előtt a vádlott lakására mentek. A házban összevesztek. A vádlott egy téglával fejbe ütötte, majd a földre zuhant áldozatot tovább bántalmazta. Acélbetétes bakancsával az arcába, homlokába rúgott, mellkasát megtaposta.

Amikor a vádlott látta, hogy a sértett meghalt, meg akart szabadulni a holttestétől. A lakásban benzinnel lelocsolta és meggyújtotta. Végül a holttest maradványait a házhoz tartozó egyik melléképületben elásta, a sértett személyes tárgyait pedig egy közeli kútba dobta.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a büntetéskiszabás felülbírálata során úgy látta, hogy a társadalom hatékony védelme érdekében kizárólag a vádlott végleges elkülönítésével érhető el a büntetés célja. Az ítélőtábla szerint a vádlott többszörös visszaesői minősítésén túl is a társadalmi együttélés szabályait semmibe vevő, konok bűnelkövető, aki ismét kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában