balesetmegelőzés

2018.10.01. 17:48

Alkalmazkodni kell az őszi útviszonyokhoz!

Az úttestre hullott falevelek is jókora kockázatot jelenthetnek, különösen akkor, ha a reggeli pára, eső vagy más csapadék miatt átnedvesednek.

Harsányi Miklós

– Fontos, hogy a járművezetők próbáljanak fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott, őszi látási és útviszonyokhoz – hívta fel a figyelmet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – Nagyobb követési távolsággal megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző balesetek.

Az úttestre hullott falevelek is jókora kockázatot jelenthetnek, különösen akkor, ha a reggeli pára, eső vagy más csapadék miatt átnedvesednek. A rendőrség azt tanácsolta: a közlekedők minden indulás előtt ellenőrizzék a járművüket, győződjenek meg az első és hátsó fényszórók, irányjelzők, illetve a fék és ködlámpák működéséről. Gondoskodni kell a gumiabroncs cseréjéről, ha a mintázat mélysége nem megfelelő vagy az abroncs egyéb okból alkalmatlan a biztonságos közlekedésre.

A vadveszély kapcsán közölték: ősszel gyakrabban fordulnak elő vadelütések, a fokozott óvatosság különösen hajnalban és alkonyatkor indokolt. Ha a járművezető az út közelében vadállatot lát, mindenképp célszerű lelassítani, mivel a vadon élő állatok általában nem egyedül, hanem csoportosan mozognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában