Vízimentések

2017.08.02. 18:03

Árboctörés és elsodródott fürdőzők adtak munkát a vízrendőröknek

Két külföldi gumicsónakkal már majdnem két kilométerre eltávolodott a parttól az erős szél miatt, de egy katamarán árboctörése is munkát adott az egyenruhásoknak.

Sonline

Egy gyermek sodródott egyedül egy gumimatracon Fonyód és Balatonfenyves között a parttól 500 méterre. A bejelentést követően az egyenruhások a helyszínre siettek. A fiatalt biztonságba vitték, a sekély vízbe. Azután azonban a vízirendőrök felfigyeltek egy másik matracosra, aki segítséget kérve integetett feléjük. A mentés után ő elmondta, hogy az erős szél miatt nem tudott a partra jutni.

Szintén gumimatraccal sodródott el két férfi a Siófok-Sóstó előtti vízterületen. Az erős szél rajtuk is kifogott, csak segítséggel tudtak végül partra jutni.

Egy katamarán két személlyel a fedélzetén árbóctörést szenvedett a Fonyódliget előtti vízterületen. A déli szélben sodródni kezdett a hajótest és irányíthatatlanná vált. A vízirendőrök ezért azonnal odasiettek és segítettek biztonságban kikötni.

A fonyódi vízirendőrök siettek annak a két külföldinek a segítségére, akik a parttól már majdnem két kilométerre sodródtak egy gumicsónakban. Ők az erősödő szélben már nem tudták a partra jutni, miután elsodorta őket az erős fuvallat. Az egyenruhások a gumicsónakkal együtt a partra vitték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában