Olajlopás

2019.02.22. 14:24

Bíróság előtt a kamionokból olajat lopó vádlottak

A Siófoki Járási Ügyészség több rendbeli lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 23 éves balatonszabadi férfit és 21 éves siófoki társát, akik több tehergépkocsiból loptak gázolajat.

Sonline

A két vádlott 2018 decemberében elhatározta, hogy az éjszakai órákban olyan félreeső helyeken, gyártelepeken leállított kamionokat kutatnak fel Siófokon, ahonnan zavartalanul tudnak üzemanyagot lopni, melyhez a balatonszabadi férfi gépkocsiját és több 25 literes műanyag kannát használtak fel.

A vádlottak az első éjszaka folyamán két tehergépkocsi feltörésével még csak 75 liter gázolajat tulajdonítottak el 29.000,-Ft. értékben, de a második alkalommal már 300 liter üzemanyagot zsákmányoltak úgy, hogy egy kamion tanksapkáját felfeszítették, majd a tankban lévő gázolajat műanyag kannákba, illetve az elkövetéshez használt gépkocsiba fejtették át. A vádlottak ekkor 113.000,-Ft kárt okoztak.

A negyedik alkalommal viszont nem volt szerencséjük, mivel olyan kamiont szemeltek ki, melynek vezetőfülkéjében éppen pihent a sofőr, így amikor a tanksapkát elkezdték feszegetni, a sofőr megzavarta őket, mire futva elmenekültek a helyszínről.

A Siófoki Járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottakkal szemben – pártfogó felügyelet elrendelése mellett – 1 év 2 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint a balatonszabadi férfit 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet a védelmi fellebbezések miatt nem emelkedett jogerőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában