fotók

2019.09.08. 11:33

Életveszélyes gázolás, kamion az árokban: a balesetek hétvégéje volt

Az elmúlt 24 órában a rendőröknek hét személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedniük a megye útszakaszain.

Sonline

Az M7-es autópálya Nagykanizsa irányába vezető oldalán, Balatonszárszó külterületén szombaton a reggeli órákban egy személygépjármű haladása során nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedett, autójával megcsúszott, és a szalagkorlátnak csapódott. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Kaposváron, a Berzsenyi utcai kijelölt zebrán péntek este 23 óra körül egy személygépkocsi ütött el két gyalogost, akik könnyű sérüléseket szenvedtek. Az autó mögött egy segédmotoros kerékpár is közlekedett. A motoros a történteket észlelve fékezett, de a vizes úton megcsúszott, és elesett, melynek következtében ő is könnyebben megsérült.

Kiskorpád belterületén, a Vörösmarty utcában szombat hajnalban egy kamionos az árokba hajtott, és felborult, a sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. A jármű műszaki mentését csak a délutáni órákban lehetett megkezdeni.

Úttestre lépő gyalogost ütött el egy autó szombaton 9 óra körül Segesd belterületén. Az ütközés következtében a gyalogos életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Kaposvárt és Jutát összekötő útszakaszon szombat délelőtt egy autós az útviszonyokhoz képest gyorsabban haladt, így egy kanyarban, a vizes útfelületen megcsúszott, és az árokba hajtott, ahol felborult. A gépjármű vezetője és utasa is könnyű sérüléseket szenvedett.

Vélhetően az elsőbbségadási szabályok figyelmen kívül hagyása következtében ütközött össze két autós Balatonbogláron, egy bevásárlóközpont parkolójának kijárata és a Klapka utca kereszteződésében szombat este. Az egyik járműben két utas is könnyebben megsérült.

Ősszel, a megváltozott közlekedési feltételek nemcsak a járműveket teszik próbára, hanem a sofőröket is. Fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel kell részt venniük a forgalomban nem csak a kezdő, kevés gyakorlattal rendelkező vezetőknek, hanem a tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező, rutinos sofőröknek is – figyelmeztet a rendőrség.

Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázni kell szürkületben és sötétedés után az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra, valamint fokozott figyelemmel kell lenni a kijelölt zebrák, iskolák, buszmegállók környékén óvatlanul az úttestre lépő személyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában