megtalálták

2019.10.18. 11:07

Elfogták az illegális bevándorlókat és csempészüket is

Véget ért a hajsza, amelyről lapunk elsőként tudósított: a rendőrök nagy erőkkel kerestek illegális bevándorlókat Zákány közelében csütörtökön egész nap.

K.G.

Délelőtt kaptak bejelentés arról, hogy Gyékényes térségében több illegális határsértőt is láttak. A rendőrök ezután jelentős erőkkel, helikopterrel és nyomkövető kutyával érkeztek a környékre, ahol megkezdték a kutatást. 20 óra 40 perckor Somogybükkösd határában tartóztatták fel a nyolc migránst, hét férfit és egy nőt.

A határsértők magukat iraki-kurd állampolgároknak vallották, de sem a személyazonosságukat, sem pedig a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni A rendőrök ezért előállították őket a nagyatádi rendőrkapitányságra, ahol meghallgatták a csoport tagjait.

Közben Őrtilosnál elfogták az embercsempészt is, egy iraki férfit, aki egy olasz felségjelzésű autóval szállította volna tovább a menekülőket. Őrizetbe vették és eljárást indítottak ellene, mert a gyanú szerint ennek a nyolc határsértőnek segített volna az országhatár jogellenes átlépésében. Úgy tudjuk, a migránsokat visszakísérik majd a horvát határra, és kitoloncolják őket. Bár kurdok, csak a hivatalos határátkelőhelyen van joguk menekült státuszért folyamodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában