szerencsevadász

2019.12.18. 15:21

Elkaparta a szerencséjét a sorsjegy lopó postás

Van az a mondás, hogy mindenki saját szerencséjének kovácsa. De az hogy nem ugrik be, hogy egyszer majd el kell számolni a sorjegyek árával???

K. G.

Somogy 2019 decemberének első két hetében összesen 25 ügyben állítottak bíróság elé gyorsított eljárásban elkövetőket megyénkben, összesítette a Somogy Megyei Főügyészség.

Az egyik legérdekesebb hasonló ügyben a Kaposvári Járásbíróság szintén gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 42 éves kaposvári postást, aki a rábízott sorsjegyeket elsikkasztotta úgy, hogy azokat a nyeremény reményében lekaparta. A férfi az elszámolási időszak végén a munkáltatója felé több mint 100 ezer forinttal nem tudott elszámolni. A Kaposvári Járásbíróság ezért az ügyészi váddal egyezően a büntetlen előéletű férfit egy évre próbára bocsátotta.

De hasonlóan gyorsított eljárásban kapott 10 hónap fogházbüntetést, 1 év 6 hónapra felfüggesztetve egy másik férfi, aki egy Barcs környéki presszóban italozás közben benyúlt a pultba, és készpénzt lopott el. Siófokon két 21 éves nőt ítéltek el, akik főbérlőjük figyelmetlenségét kihasználva ellopták a pénztárcáját, majd az utcán egy földön fekvő embert is kifosztottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában