rövid póráz

2020.03.13. 16:51

Eltiltást kértek a kutyáját megkínzó porrogi nőre

Pert indított a Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága egy állatkínzás miatt jogerősen elítélt asszony ellen azért, hogy a bíróság tiltsa el az ebtartástól.

Góz Lilla

Az ügyészi kereset szerint az asszony tavaly júniusig mintegy egy éven keresztül a melléképülete ajtajához rögzítve egy 2,8 méteres láncon tartotta kutyáját. Nem biztosította az állatnak a mozgást, sem pedig a megfelelő mennyiségű és minőségű takarmányt. A rövid lánc korlátozta a kutya mozgását és belevágott a nyakába, az érintett testtájon mély, gennyes seb és bőrgyulladás alakult ki, amelyet beleptek a legyek. Az állampolgári bejelentés miatt intézkedő rendőrök lesoványodva találtak rá az állatra. A rendőri intézkedés során tapasztaltak alapján büntetőeljárás indult, melyben a Nagyatádi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt az asszony ellen, akit a bíróság nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt, melynek a végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette. A lesoványodott állat még a büntetőeljárás alatt egy állatkínzás ellen fellépő nonprofit szervezethez került.

Az állatvédők szerint nagy a baj, szinte mindennapossá váltak az állatkínzások, a menhelyek pedig tömve vannak. – Sűrűn érkezik hozzánk olyan kutya, amelynek bőrébe belenőtt a lánc, vagy teljesen lesoványodott rossz állapotban van – mondta el Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület vezetője. Hozzátette: volt olyan eset, mikor a nyakmozgató izom is megsérült és nem tudta már megfelelően mozgatni fejét az eb. Az állatvédő megjegyezte: több hétre van szükség, mire a nyaki gyulladt seb meggyógyul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában