vízimentések

2019.10.21. 12:46

Felborult egy vitorlás Földvárnál, négyen vízbe estek

Három esetben kérték a vízirendőrök segítségét a Balatonnál a hétvégén.

Sonline

A balatonfüredi vízirendőrök vasárnap 11 órakor a Tihany előtti vízterületre mentek egy bejelentésalapján, miszerint egy vitorlás magatehetetlenül sodródott. A hajót vezető férfi elmondta, hogy műszaki hiba miatt nem tudtak visszatérni a partra, ezért a rendőrök a vezetőjével és két utasával együtt a kikötőbe vontatták őket.

A balatonföldvári egyenruhások délután egy órakor a Szántód előtti vízterületre mentek, mert bejelentés érkezett, hogy felborult egy vitorlás és négyen a vízbe estek. A rendőröknek végül egy személyt kellett a partra vinniük, akin nem volt az időjárásnak megfelelő neoprén öltözet. A másik három férfi saját kérésre a hajónál maradt.

Balatonfűzfő előtt pedig 13 óra után kért segítséget egy szörfös a balatonfüredi vízirendőröktől. A helyszínen a férfi elmondta, hogy összetekeredett a kite kötélzete, így az irányíthatatlanná vált. Az egyenruhások a sporteszközt a szolgálati kisgéphajóba emelték és utasával együtt a partra szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában