rablás

2019.01.04. 13:11

Felfüggesztettet kérnek a Balaton Sound nyaklánctolvajai ellen

Felfüggesztett börtönt kér a somogyi ügyészség a Balaton Sound külföldi tolvajaira. A Siófoki Járási Ügyészség a napokban lopás miatt emelt vádat két olasz és egy marokkói állampolgárságú férfi ellen, akik a nyári könnyűzenei fesztiválon elloptak egy értékes aranyékszert, de a szemtanúk segítségével sikerült a rendőröknek gyorsan elfogni őket.

K.G.

Az Olaszországban élő vádlottak azzal a céllal érkeztek a Balatonhoz, hogy részt vegyenek a fesztiválon. Felfigyeltek arra, hogy a koncertek forgatagában több fesztiválozó értékes ékszereket visel magán. Ekkor tűnt fel nekik a nagyszínpad előtt szórakozó sértett is, aki egy míves 300 ezer forint értékű aranyláncot, és egy arra felfűzött 85 ezer forintot érő medált hordott a nyakában.

A marokkói férfi letépte a sértett nyakából az ékszert, míg másik két társa figyelt. A lopást azonban látta két belga fesztiválozó is, akik megpróbálták az elkövetőt a helyszínen visszatartani. A sértett segítségére sietőkkel dulakodott a tolvaj, végül a marokkóinak sikerült elfutnia, de az aranyláncot a földre ejtette.

A belgák ezután megkísérelték üldözni a menekülő vádlottat, de az őt segítő másik két elkövető elállta az útjukat. A fesztivál biztonsági szolgálata azonban a személyleírás alapján az elkövetőket hamarosan elfogta, és a siófoki rendőröknek átadták őket. Az ügyészség most a vádlottakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában