galéria

2019.04.09. 14:26

Fellebbezett az ügyészség, rács mögött a diákgyilkosok

Fellebbezett az ügyészség a kaposvári diákgyilkosok feltételes szabadságra bocsátása ellen, amelyre a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet tett előterjesztést tavaly szeptemberben.

Góz Lilla

A bíróság szeptemberben és novemberben is meghallgatta a két fiatalembert, és igazságügyi pszichológus bevonásával elmeszakértői bizonyítást, valamint pártfogó felügyelői vélemény készítését rendelte el. A két fiatalember összesen 46 alkalommal hagyhatta el az intézményt, amióta bent van. Fenyítésük nincs, egyikük 33, másikuk 46 jutalomban részesült. Mind a ketten több éve dolgoznak, és leérettségiztek a rácsok mögött. A megölt diáktársuk szülei által indított kártérítési perben 8 millió forint kártérítésre ítélték őket, amit kifizettek.

 

Az igazságügyi pszichiátriai szakértői lelet és vélemény szerint az elítéltek személyiségszerkezete a korábbi szakértői vizsgálatokkal összevetve pozitív irányba változott, agressziót a pszichológiai vizsgálat nem jelez. A szakvélemény szerint mind a ketten arra törekszenek, hogy visszailleszkedjenek a társadalomba. Ám az ügyész mind a kettő végzéssel szemben fellebbezett, ezért végleges döntést a másodfokú bíróság fog hozni. Addig a diáktársukkal végző két férfi rács mögött marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában