aljas szándék

2020.02.13. 09:28

Folyamatosan fosztogatta ápoltját

Gondnokság alatt állt az a férfi, akit ápolója folyamatosan lenyúlt pénzzel. Mikor többet nem akart már adni, még a verést is kilátásba helyezte.

sonline

A vádlott 2018. októberében megismerkedett az elmeállapota miatt gondnokság alatt álló sértettel, aki egy Somogy megyei szociális otthon gondozottja. Tőle a vádlott több alkalommal is kért pénzt – összesen mintegy 40.000,- Ft-ot – arra hivatkozva, hogy ennek fejében elintézi neki, hogy kikerülhessen a szociális otthonból.

A fentiek után a vádlott a sértettől 2018. december 23-án is pénzt kért, a sértett azonban nem akart neki adni, mire a vádlott megfenyegette őt, hogy amennyiben nem tesz eleget a kérésének, akkor megveri. A sértett a fenyegetés hatására a vádlottnak ismét átadott 20.000,- Ft-ot.

A Barcsi Járásbíróság rablás bűntette és folytatólagosan elkövetett csalás vétsége miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte a 20 éves férfit.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában