tilosban

2021.10.05. 08:40

A Desedába akarta dobni a halőrt a horgász

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség arra a 42 éves kaposvári horgászra, aki erőszakosan lépett fel a jogszerűen eljáró halászati őrrel szemben.

K.G.

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a történtek miatt. A vádlott 2021 júliusában a Deseda tónál tiltott helyen és engedély nélkül horgászott, de a közfeladatot ellátó személynek minősülő halászati őr felszólította a horgászati engedélyének bemutatására és személyazonossága igazolására.

A fotót a halőr készítette intézkedése során.

A vádlott ekkor átadott egy érvénytelen, 1996-ban kiállított tagsági igazolványt és egy fogási naplót, azonban személyazonosságát nem volt hajlandó igazolni. A halőr ekkor értesítette a rendőrséget. Közben a vádlott a horgászfelszerelését összepakolta, a horgászbotját bedobta a tóba és közölte a sértettel, hogy ő nem horgászott, hanem csak sétált a környéken. Ehhez még azt is hozzátette, hogy a sértettet bedobja a bot után, majd elindult hazafelé. A halőr az útjába állt, azonban az ittas férfi ököllel a sértett felé ütött, aki az ütések elől kitért. A férfi magatartása továbbra is agresszív maradt, ezért a halászati őr végül útjára engedte a vádlottat, akit az időközben kiérkező kaposvári rendőrök fogtak el az egyik tóhoz közeli utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!