kábítószer

2021.09.24. 08:39

A kaposvári drogkartell annyit ülhet, mint madarak a fán

A bíró szigorú ítéletet hozott, de az ügyészségnek mégis kevés.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Kaposvári Járási Ügyészség vádemelését követően ítéletet hirdettek annak a hat fős kábítószer-kerekedő csoport tagjainak ügyében, akik számos fogyasztónak értékesítettek drogot Kaposváron és annak környékén.

A szervezett csoportban vezető szerepet vállaló 27 éves férfi 2017. évtől kezdett el nagyobb mennyiségű marihuánát beszerezni, majd a kábítószert előbb saját maga terjesztette ismerősei között, míg később egy kereskedői hálózat épült ki alá olyan vádlottakból, akik saját fogyasztásuk fedezésén kívül továbbértékesítés céljából is vásároltak tőle kábítószert. A férfi a kereskedői magatartás kifejtése során közel 2,5 kg marihuánát értékesített, melyből több millió forint bevételre tett szert.

A vádlott viszonteladói közül két vádlott vásárolt nagyobb mennyiségű kábítószert, amit saját fogyasztóik között terítettek. A csoport többi tagja a kereskedők közötti kapcsolattartásban, illetve a kábítószer és az ellenértékként kapott pénz szállításában segédkeztek.

A vádlottakra a kaposvári nyomozók végül 2020 februárjában egy akció keretében csaptak le, melynek során a lakóhelyükön történt kutatások során nagyobb mennyiségű kábítószer és készpénz, illetve a kereskedői tevékenységhez kapcsolódó eszközök kerültek elő. Az eljárás során a két legnagyobb tételben kereskedő férfi az ügyészség indítványára letartóztatásba is került.

A szervezetten működő kábítószer-kereskedő hálózat ügyében a Kaposvári Járásbíróság 2021 szeptemberében hozott ítéletet, melyben a súlyosabb kereskedői magatartást kifejtő vádlottakra 5 év 6 hónap, illetőleg 4 év fegyházbüntetést, míg négy társukkal szemben 2 év 6 hónap és – a végrehajtás felfüggesztése mellett – 2 év közötti börtönbüntetéseket szabott ki a bíróság. Az ítélet ellen az ügyészség valamennyi vádlott terhére, a büntetések súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!