csalás

2021.06.18. 08:32

Átverte családját egy nő, mobilra szedett be előlegeket

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás és több rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 40 éves pécsi nővel szemben, aki férjét és annak baráti körét károsította meg csalásokkal, illetve anyósától még lopott is.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A nő és későbbi férje között 2017. évben alakult ki párkapcsolat. A vádlott együttélésük kezdeti szakaszában elhitette a férfival, hogy az egyik mobilszolgáltatónál üzletkötőként dolgozik, és lehetősége van kedvezményes áron nagy értékű mobiltelefonokat, elektronikai eszközöket beszerezni. A sértett a kedvező ajánlat miatt előleget fizetett a vádlottnak, majd a családi és baráti körében több embernek is gyanútlanul megemlítette, hogy a párja előleg kifizetése után szívesen segít nekik készülékhez jutni.

Az ajánlat több sértettnek is megtetszett, így a nő további öt személytől- köztük a későbbi anyósától- gyűjtött be előleget anélkül, hogy azokat teljesíteni tudta volna, mivel valójában soha nem dolgozott egyik mobilszolgáltatónál sem.

A vádlott még anyósát is meglopta, amikor rajta kívül senki nem volt otthon eltette laptopját, amit később értékesített, majd a kapott vételárat elköltötte. A vádlott üzelmei a sértettel kötött házassága után, fokozatosan váltak világossá a családja előtt, ennek megtörténte után azonban az ekkor már válófélben lévő férje, és anyósa is feljelentést tett ellen a Kaposvári Rendőrkapitányságon.

A büntetett előéletű nőt korábban Szigetvári és a Siklósi Járásbíróság is elítélte olyan csalások miatt, amikor magát mobilszolgáltató üzletkötőjének kiadva csalt ki pénzt a sértettektől.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a – jelenleg sikkasztás és csalás miatt kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését töltő – nővel szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!