megöléssel fenyegetőzött

2021.04.01. 08:01

Az anyaotthonba is követte a zaklató a volt élettársát

A 27 éves büntetett előéletű vádlott rendszeresen zaklatta volt élettársát.

sonline

Forrás: Shutterstock

A férfi 2019-ben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, akinek ekkor már volt egy 6 éves gyermeke. Kapcsolatuk pár hónapon belül megromlott, mivel a vádlott a gyereket nem akarta elfogadni. A vádlottól várandós nő ezért először az édesanyjához költözött, majd onnan egy anyaotthonba került.

A férfi azonban a szakításba se nyugodott bele, hanem 2020 januárjában naponta többször, összesen 1031 alkalommal hívta telefonon a nőt, amelyek nagy része éjszaka történt. A vádlott megöléssel, továbbá azzal fenyegette a sértettet, hogy „kirugdossa belőle a gyereket”.

A férfi volt élettársával személyesen is beszélni akart, és mivel tudta, hogy hol keresse a sértettet, átmászott az anyaotthon magas kerítésén és az udvarban belesett az épület ablakain, de a nőt végül nem találta meg.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a visszaeső vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerés esetére 1 év 10 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást indítványozott.

A felhasznált képek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!