elmaradt a segítségnyújtás

2021.10.12. 08:11

Balesetet okozott a 71 éves férfi, majd szó nélkül elhajtott

Az idős vádlott az esti órákban egy külvárosi utcában közlekedett autójával Kaposváron, ahol az úttest jobb szélére húzódva várakozott egy másik jármű is.

Sonline

A parkoló autó nyitott bal oldali hátsó ajtaján behajolva a sértett éppen a kislányát akarta a gyermekülésbe rögzíteni. Ezt észlelve a vádlott ugyan megpróbálta kikerülni a sértett autóját, de a szembejövő forgalom miatt mégsem tudott biztonságos oldaltávolságot tartani, és a várakozó gépjármű ajtajának ütközött. A sértettnek a tetőbe kapaszkodva kellett felugrania autójának a küszöbére.

A vétkes sofőr ugyan észlelte a balesetet, de távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A szemtanúktól kapott információk alapján azonban kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában – büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel – pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!