mindenek alja

2021.03.11. 10:38

Döbbenetes bunkóság: megszökött a karanténból, hogy kiraboljon egy idős asszonyt! VIDEÓ

A bolti lopáshoz béna volt, így a zebrán akarta elvenni egy idős nő táskáját, de az sem ment szerencsére. Mint kiderült, karanténban kellett volna lennie...

Sonline

Az ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete, és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 30 éves férfival szemben, aki az elrendelt hatósági házi karantén szabályainak megszegésével előbb lopni, másnap pedig rabolni indult Kaposváron.

A büntetett előéletű kaposvári férfi 2020 szeptemberében egy helyi áruházban összesen 5.318,- forint értékben élelmiszereket és kozmetikumokat rejtett a táskájába, azonban amikor fizetés nélkül akart távozni a pénztártól, a biztonsági szolgálat munkatársai ellenőrizték, és a lopott árut visszavették.

 

Mivel az áruházban nem járt sikerrel, a vádlott másnap úgy akart pénzhez jutni, hogy Kaposvár egyik forgalmas útkereszteződésében, egy járdaszigeten várakozó idős asszony kezéből próbálta meg kirántani annak kézitáskáját. A férfi többszöri próbálkozása ellenére azonban a sértett nem engedte el a táskát, ezért a vádlott annál fogva a gyalogos átkelőhely közepéig húzta az idős asszonyt, aki ennek következtében a földre esett. Cselekményével a vádlott csak akkor hagyott fel, amikor egy járókelő a sértett segítségére sietett.

A sértett ezután egy közeli áruházba ment, ahol a biztonsági őrök segítségét kérte, mivel a férfi néhány méteres távolságból még mindig követte őt. A biztonsági szolgálat munkatársai ezért értesítették a rendőrséget, és a járőrök helyszínre érkezéséig vissza is tartották a vádlottat. A kaposvári nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés, és közügyektől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!