fenyegetés

2021.05.26. 08:19

Égő öngyújtót tartottak tanárnőjük arcához a diákok egy somogyi általános iskolában

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot két általános iskolás diákkal szemben.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A Nagyatádhoz közeli település általános iskolájában a 14 és 16 éves fiúk egyike a maszkját levéve szándékosan közel hajolva tanárnőjére köhögött, míg a másik fiú égő öngyújtóját tartotta a sértett arca elé, miközben szidalmazta. Az eset 2020 novemberében történt a matematika óra közben.

A fiúk a 2020/2021-es tanévben évismétlőként kerültek a hetedik osztályába, ahol az intézmény házirendjét folyamatosan megszegték, félévkor több tantárgyból is bukásra álltak.

A vádlottaknak az óra közben felálltak és engedély nélkül kifelé indultak a teremből. Az asztalánál ülő tanárnő ezért rájuk szólt, azonban a terheltek nem ültek vissza helyükre, hanem tiszteletlenül visszaszóltak a sértettnek, trágár szavakkal illették, majd a tanári asztalhoz léptek úgy, hogy a tanárnő ne tudjon az asztal mögül kimenni.

A 14 éves vádlott ekkor a sértett arcához közel hajolva levette maszkját és többször a pedagógusra köhögött azzal fenyegetve, hogy most megfertőzi. A másik terhelt eközben trágár szavakkal szidta a tanárnőt, majd elővette öngyújtóját, meggyújtotta és az égő lánggal a sértett arcához közelített.

Mivel a vádlottak elállták a tanárnő útját, ezért egyik osztálytársuk kért segítséget az iskolaőrtől.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott a vádlottakkal szemben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!