egy nap alatt elkelt

2021.08.16. 08:27

Eladta a laptopot a szülő, amit az iskolától kapott gyermeke az online oktatás alatt

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat egy büntetett előéletű 28 éves férfival szemben, aki a koronavírus járvány ideje alatt a gyermeke számára biztosított laptopot eladta.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott 2021 márciusában felvette a kapcsolatot azzal a Kaposvár környéki általános iskolával, ahová kisgyermeke járt, hogy biztosítsanak neki egy otthoni online tanulásra alkalmas laptopot. A férfi azonban az eszközt eleve azért igényelte, mert anyagi problémáját a készülék értékesítésével akarta megoldani.

Az iskola jóhiszeműen az apa rendelkezésére bocsátotta a számítógépet, ő azonban már az átvétel napján eladta a laptopot, ezáltal az iskolának közel 100.000,-Ft kárt okozott. A kisgyermeket az apa által elkövetett bűncselekmény miatt egyébként nem érte hátrány, mivel az online tanuláshoz szükséges feltételek egyéb módon biztosítva voltak a számára, iskolai feladatait megfelelően el tudta végezni.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló férfival szemben elzárás büntetés kiszabására, és a sértett oktatási intézménynek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!